Необятното космическо пространство, което ни заобикаля е изключително враждебно за човешкия организъм. Изпращането на хора извън пределите на нашата планета е сложен и скъп процес. Астронавтите са подложени на солидни изпитания и преминават множество обучения и тестове за физическа и психическа издръжливост.
Едно от най-логичните ограничения за тях е невъзможността да консумират алкохол на борда на Международната космическа станция (МКС). NASA едва ли биха искали замаяни служители, които могат да повредят оборудване за милиарди долари на съоръжение, което лети със над 27 хил. км/ч. Космическата агенция винаги е била стриктна с правилата, но позволиха на Бъз Олдрин да пие вино по време на мисията до Луната през 1969г.
След това популярният астронавт дори е лобирал за включване на шери в менюто на Skylab станцията. Това не се случва заради обществените реакции и предшества въвеждането на забрана за употреба на алкохол от астронавтите в Космоса.
Въпреки това напитки са качвани на борда на МКС като част от различни научни тестове. Пратки съдържащи уиски и бира са били на съоръжението, за да се провери ефекта на нулева гравитация. Мехурчетата от въглероден диоксид, обаче не мога да се издигнат до горната част на течността. Вместо това остават произволно разпръснати в бирата, което образува пяна, съобщава SlashGear.