Как да правим 360-градусови снимки със смартфон

Някои от най-популярните услуги в интернет като Facebook и YouTube вече започнаха да включват поддръжка за 360-градусови снимки и те ви позволяват да се „разхождате“ виртуално във всички посоки на изображението. Ако никога не сте правили подобен кадър е добре да знаете, че това може много лесно да стане независимо дали използвате смартфон с Android или iOS, а след това бързо да го качите в своите профили в социалните мрежи. Първата стъпка е да инсталирате допълнително мобилно приложение за тази цел, като в момента най-добрия избор за вас е Google Street View, предаде Gizmodo. 

 

Другите варианти са да използвате Photo Sphere опцията в камера приложението за Android или Surround Shot режима в устройствата на Samsung, като това зависи изцяло от личните ви предпочитания. След като изтеглите Street View трябва да кликнете върху голямата оранжева точка в центъра на дисплея и да изберете Camera, което ще стартира допълнително меню с инструкции как да заснемете цялата среда около вас в 360-градусова снимка. Самите изображения се заснемат автоматично след като достигнете до всяка определена позиция и кликвате върху иконките с оранжево, за да направите цял кръг, което премахва възможността постоянно да натискате бутона за камерата.

 

Aко вече сте инсталирали Google Photos на смартфона си можете да разгледате 360-градусовата снимка преди да я споделите с приятелите си в социалните мрежи, като трябва да местите устройството, за да разглеждате цялото изображениe. В случай, че го правите от компютъра си навигацията става директно от браузъра с кликване и местене на мишката, като те се ъплоудват по същия начин, както обикновените снимки. По всичко личи, че е само въпрос на време да започнем да виждаме все повече подобно съдържание, докато сърфираме в интернет. 

 

Вижте как да използваме 360-градусови уолпейъри в Android

Подобни публикации

Next Post

Discussion about this post

Публикации

Add New Playlist