Хрумвало ли ви е някога какво е усещането да вечеряте под повърхността на водата и да виждате как около вас плуват екзотични видове риби? Това не е сцена от холивудска продукция, а вече е напълно възможно. Дори не е нужно да се мокрите, тъй като ще се храните в голямо и уютно помещение, което е обградено от стъклени прозорци, предоставящи спираща дъха гледка. Всичко това е реалност благодарение на първия подводен ресторант в Европа, който се разработва от дизайнерското студио Shohetta.
Уникалното съоръжение ще бъде разположено в най-южната точка на Норвегия и се очаква да има капацитет за 100 гости. Едва ли е изненадващо, че основният акцент в менюто ще бъдат морските деликатеси и дарове. Първият подводен хотел в Европа ще се казва Under, което на норвежки означава „чудо“, предаде DigitalTrends. Цялата конструкция ще бъде закачена за скалите на сушата, но ще плава самостоятелно на пет метра под повърхността. Посетителите ще могат да се наслаждават на приятна гледка от огромните прозорци с размер 11х4 метра.
Отвън свободно ще плават специално подбрани видове риби в приятни за окото цветове, което допълнително засилва „подводния“ ефект. Самият проект вече е събрал необходимото финансиране и се очаква конструкцията да стартира още в началото на 2018г. Дизайнерското студио планира да изгради и допълнителен кампус на сушата, в който има екип от учени, запознаващи гостите с морската биология и спецификата на местните риби. Under е само един от иновативните проекти на Shonetta.
Discussion about this post